11 Ocak 2010 Pazartesi

Ankara Ankara Güzel Ankara :)


Doğumundan 23 yaşına kadar Ankara'da yaşamış biri olarak Ankara'yı çok severim. "Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşü ehuehuehu" diyen İstanbullulara "Ankara güzel de deniz yok :(((" diye ağlak ağlak konuşan İzmirlilere kıl olurum. Türkiye'nin ortasında karasal iklimin hüküm sürdüğü bir coğrafyada deniz olması gerekliliğini nerden çıkarıyorsunuz kuzum?! Üniversitede fazlasıyla karşılaştığım bu insan tipine aşk ve seyahat diliyorum. (bu da sktir git demenin kibarcası yeni öğrendim pek hoşuma gitti:)) Gidin kendi şehrinizde okuyun üniversitenizi o halde.. Ne kin biriktirmişim arkadaş, bir anda hepsini kustum :P

Bu haftasonu Ankara'daydım muhterem okuyucularım. Pek sık gidemiyorum ama ne zaman gitsem uzun süredir (yıllaar yıllar boyu) gitmemiş gibi hissediyorum. Halbuki şirketle beraber Anıtkabir gezisine gideli 1 yıl olmadı. Sanırım Ankara'da her zamanki ritüellerimi gerçekleştirmeden oraya gitmiş gibi hissetmiyorum.

Cuma öğleden sonra başlayıp pazar akşamüstüne kadar süren seyahatimiz pek verimli geçti. Sevgilimle 2. kez uzun yola çıkmanın yanı sıra, uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla akşam yemeği yeme ve müstakbel eşiyle tanışma, Ankara Kalesi'nin burçlarına çıkma, Çengelhan'da Rahmi Koç Müzesi'ndeki Henry Kupjack'ın Minyatür Odalar sergisini gezme, Oltu cağ kebabı yeme, Berceste'de mola verme, Cafe des Cafes'de biraz vakit geçirme, sevgiliyle bir BMW'ye nazar değdirip tamponunun kopup gitmesine sebep olma, canım okulum Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'nu ziyaret etme ve ağaçların arasında dolaşma gibi kel alaka aktivitelerimiz oldu.

Gezinin enn sevdiğim kısmı Beytepe Kampusu kısmıydı. Nizamiyeden girer girmez gözlerim yaşardı. 11 yıl önce mezun olduğum, 4 yılımı geçirdiğim fakat üzerimdeki etkisi hayatımın sonuna kadar sürecek olan okulum... Herkes çok değişmiş olduğunu söylüyordu bir sürü yeni binalar yeni imkanlar vs. Ben çok değişmemiş gördüm ve hoşuma da gitti. Her şey de değişmesin bazı şeyler aynı kalsın isterim. Çocukluğumu geçirdiğim mahalle ve Beytepe gibi.

Sevgilimle seyahat etmeyi de seviyorum uzun yola gitmeyi sevdiğim gibi, bu da hoşuma gitti çok. Keşki kar yağıyor olsaydı ama o da başka sefere artık.